0720 577 756 contact@exfin.ro

Schimbare obiect principal de activitate

La infiintarea firmei este important ca obiectul principal de activitate sa fie potrivit cu activitatea pe care o va desfasura firma. Totusi, pe parcursul activitatii este posibil ca, din diferite motive, schimbarea obiectului principal de activitate sa se impuna ca o modificare necesara pentru dezvoltarea viitoare a firmei.

In alegerea codurilor CAEN folosite se va tine cont de faptul ca unele activitati (de exemplu, cele de aparare nationala, prelucrarea combustibililor nucleari, cele specifice Bancii Nationale a Romaniei etc.) sunt interzise unor categorii de agenti economici. Sunt si organizatii economice carora legea le impune conditia de a avea un obiect unic de activitate (de exemplu: leasing financiar, creditare, investigatii etc.).

Unele activitati se pot desfasura numai sub conditia ca acestea sa reprezinte obiectul principal de activitate (de exemplu, activitati de intermediere a tranzactiilor financiare, activitati veterinare, activitati de protectie si garda etc.).

– ponderea activitatilor desfasurate de societate s-a schimbat catre una din activitatile secundare prevazute in actul constitutiv la infiintarea firmei;

– asociatii au decis inceperea desfasurarii unei activitati dintr-un anumit domeniu, in care autorizarea in vederea functionarii se acorda sub conditia obiectului principal de activitate;

– uneori, la preluarea unei firme, noii asociati decid schimbarea intregului obiect de activitate al firmei etc.

Documente necesare schimbare obiect prinicpal de activitate SRL:

– certificatul de inregistrare in original – se va depune in dosar;

– actul constituitiv al societatii la zi.