0720 577 756 contact@exfin.ro

Majorare/reducere capital social

Majorarea capitalului social este o decizie ce apartine asociatilor, sau actionarilor societatii. In marea majoritate a cazurilor, motivul este legat de cresterea credibilitatii societatii in relatiile sale cu banca, partenerii sai de afaceri si/ sau o institutie publica (participarea la o licitatie pentru obtinerea unui contract cu respectiva institutie).

O alta situaite, ce merita mentionata, este reprezentata de majorarea capitalului social in vederea indeplinirii unei condiii legale legate de transformarea unui S.R.L. in S.A. (capitalul social al unui S.A. are o valoare de minim 25.000 Euro – echivalent in lei).

Uneori aceasta majorare a capitalului social apare ca efect al intrarii de noi asociati in societate prin aport propriu de capital. Bineinteles, lista situatiilor in care este necesara majorarea capitalului social nu este limitativa, ci exemplificativa, iar situatiile concrete pot prezenta diverse caracteristici de nuanta.

Exista destul de frecvent cazuri in care asociatii (actionarii) unei societati doresc sa majoreze capitalul social al societatii, cel mai probabil din rationamente de credibilitate.

Pentru majorarea sau pentru reducerea capitalului social este necesara inregistrarea unei mentiuni in acest sens la Registrul Comertului.

La demararea procedurii, sau la un moment intermediar pe parcursul intocmirii dosarului, pe langa documentele solicitate, este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale tuturor actelor societatii comerciale.

Daca, prin acelasi dosar, doriti sa inregistrati si mentiuni cu alte scopuri, beneficiati de o REDUCERE de 50% din valoarea onorariului fiecarei mentiuni suplimentare (cea de referinta va fi considerata aceea cu onorariul cel mai mare).

Acte necesare

1. Copii dupa actele firmei (Certificatul de inregistrare, statut, act constitutiv)

2. Copii dupa actele de identitate ale asociatiilor.

3. Documentele care atesta depunerea sumei prin care s-a facut majorarea capitalului social ( de la banca) sau alte documente justificative cu privire la suma cu care se majoreaza capitalul social, in cazul, de exemplu, in care majorarea se face prin aport in natura.

4. Stampila societatii

 

Tarif 149 LEI