0720 577 756 contact@exfin.ro

Ordonanta nr. 23/2017, care reglementeaza plata defalcata a TVA, sistem cunoscut drept “Split TVA”, a fost publicata  Monitorul Oficial,  Partea I, nr.706 din 31 august 2017, s-a publicat Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA. aplicarea ei necesitand multe resurse financiare si umane din partea persoanelor impozabile. 

În aceeași secțiune, puteți accesa și următoarele materiale:
1. Nota privind principalele elemente ale mecanismului privind plata defalcată a TVA;

Regasiti linkul cu informatiile prezentate de ANAF in pdf-ul urmator NotaprezentareamecanismuluiprivindplatadefalcataaTVA
2. Exemple privind funcționarea mecanismului privind plata defalcată a TVA;

Regasiti linkul cu informatiile prezentate de ANAF in pdf-ul urmator ExemplesplitTVA

3. O prezentare a mecanismului privind plata defalcată a TVA;

Regasiti linkul cu informatiile prezentate de ANAF in pdf-ul urmator prezentareamecanismuluiprivindplatadefalcataaTVA

4. Întrebări și răspunsuri privind funcționarea mecanismului plății defalcate a TVA.

Regasiti linkul cu informatiile prezentate de ANAF in pdf-ul urmator intrebariprivindplatadefalcataaTVA

Sunt obligate sa aplice sistemul de plata defalcata a TVA persoanele impozabile, institutiile publice. Prin persoane impozabile din punctul de vedere al TVA, intelegem toate societatile, indiferent daca sunt sau nu inregistrate in scopuri de TVA, societati nationale, regii autonome, respectiv persoanele fizice ce desfasoara activitati independente sau profesii libere, daca sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Persoanele impozabile ce au de incasat sume de la autoritati publice vor deschide contul de TVA la trezoreria statului.Institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA vor deschide conturile de TVA la unitatile de Trezorerie ale statului.La institutii de credit sau la trezorerie vor deschide cont de TVA persoanele impozabile pentru tranzactiile cu entitati private.