0720 577 756 contact@exfin.ro

Punct de lucru

Punct de lucru reprezintă spatiul, distinct de gazduirea sediului social, unde societatea urmează să-si desfăsoare activitatea economică, lucrativă (de exemplu sectii de productie, puncte de livrare sau depozitare etc) pentru care se pot face angajari de personal.

  Punctele de lucru ale firmei pot fi deschise atat odata la infiintarea societatii comerciale, cat si dupa acest moment. Infiintarea unui punct de lucru dupa ce firma a fost infiintata se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului.

Documentul principal care autorizeaza deschiderea unui punct de lucru il reprezinta un act de spatiu, care poate consta fie într- un act de proprietate (în cazul în care societatea este proprietară a spatiului respectiv), fie într-un contract încheiat între societate si un alt proprietar, contract care poate fi de închiriere (subînchiriere), de comodat, contract de asociere în participatiune, etc.

Important!

În cazul în care se încheie un contract de închiriere (subînchiriere) cu un proprietar persoană fizică, acesta trebuie înregistrat la Administratia Financiară pentru luarea in evidentă.

Pentru contractul de inchiriere (subinchiriere) cu un proprietar persoana juridica nu este necesara inregistrarea acestuia la Administratia Financiara, fiind suficienta simpla semnare si stampilare a acestuia.

In situatia in care spatiul destinat punctului de lucru este un apartament intr-un bloc este obligatorie obtinerea urmatoarelor acorduri :

  • Acordul Asociatiei de Proprietari / Locatari, reprezentata de catre Presedintele Asociatiei;
  • Acordul proprietarilor vecini direct afectati de rezultatele activitatii pe care urmeaza sa o desfasurati, si anume, vecinul de sus/jos/stanga/dreapta.

Punctul de lucru se inregistreaza la Registrul Comertului in baza actului de spatiu, care poate sa fie:

– un act de proprietate (in cazul in care societatea este proprietara a spatiului respectiv);

– fie intr-un contract incheiat intre societate si un alt proprietar, contract care poate fi de inchiriere (subinchiriere);

– un contract de comodat

– un contract de asociere in participatiune.

Inchiderea punctului de lucru

Ulterior deschiderii punctului de lucru societatea poate hotara din diverse motive inchiderea punctului de lucru.

Pentru inchiderea unui punct de lucru dosarul care se va inainta la Registrul Comertului va cuprinde pe langa hotararea adunarii generale a asociatilor de inchidere a unui punct de lucru, actul constitutiv actualizat, certificatul constatator in original si alte documente cerute de legislatia in vigoare referitoare la imputerniciri, dovezile privind plata taxelor legale si altele.

Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la infiintarea unui punct de lucru punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la inceputurile activitatii la preturi fara concurenta .

Tarif 149  lei